Het Zaantheater was maandagavond 25 april het feestelijke en sportieve decor van de eerste Zaanse Sportverkiezing. Alle Zaankanters konden de afgelopen tijd hun stem uitbrengen op de genomineerde Zaanse topsporters. 2500 mensen maakten van die kans gebruik.

De winnaars zijn onder toeziend oog van familie en vrienden bekend gemaakt. Kira Touissant werd verkozen tot Zaanse Sportvrouw. Menno Vloon tot Zaanse Sportman en Sander Koomen werd Paralympisch Sporter van het Jaar. De titel Zaanse Sportploeg van het Jaar ging naar ZV de Zaan dames 1. Johan Aantjes werd gekozen tot sportcoach van het Jaar en judoka Joshlyn Supusepa tot sporttalent. In de categorie Zaanse sportvrijwilligers van het jaar was het een prachtig gelijkspel. Alle genomineerden werden tot winnaar verkozen. Die eer ging naar: Almar Diehl (AV Lycurgus), Guda de Groot (RC Pauwin) en Margot Schulp (KZ).

“Onze topsporters zijn fantastische ambassadeurs”
De genomineerden hebben in 2021 allemaal op het hoogste niveau gestreden voor de winst. Gerard Slegers (wethouder Sport): “Onze topsporters zijn fantastische ambassadeurs voor de Zaanse sport. Plezier is een belangrijke voedingsbodem voor succes. En dat geldt voor iedereen: door te sporten en te bewegen ontmoet je andere mensen, en heb je vaak een mooie en leerzame tijd. Ik weet zeker dat onze topsporters onze inwoners motiveren om ook de sportschoenen aan te trekken. Vanavond staan de sporters op het podium, en die plek komt hen meer dan toe”.

sportverkiezingen