Talenten van 12-16 jaar kunnen naast 3x vanaf nu ook 1x of 2x per week bij het ZTC trainen. Je kunt kiezen voor een kracht- en/of een motorische training als aanvulling op de trainingen van je vereniging. 

Stichting Zaans Topsport Collectief (ZTC) is ontstaan uit het Topsportfonds Zaanstreek om een aanvullend trainingsprogramma te verzorgen voor Zaanse sporttalenten. Dit is in overleg met de Zaanse topsportverenigingen de Ham, de Zaan, AV Zaanland, Lycurgus, Volleybal Zaanstad, Groen Geel/IJskoud de Beste, KZ/thermo4u en Choku Gym ontwikkeld in 2019.

Naast het wekelijks trainingsprogramma biedt het ZTC ook andere ondersteuning aan, zoals workshops over Sportpsychologie en Sportvoeding en kunnen talenten extra individuele begeleiding krijgen van (ex)topsporters uit de Zaanstreek.

Op aangeven van potentiële deelnemers van onze clinics in de afgelopen winter en van een aantal van de bovengenoemde verenigingen heeft het ZTC het trainingsaanbod flexibeler gemaakt. Dit kan voor talenten van 12-16 jaar nu op maat (1, 2 of 3x per week) afgenomen worden. 

Ben je geïnteresseerd en wil je eens ervaren hoe het is om een kracht- en motorische training van het ZTC te volgen, dan nodigen we je uit voor onze open clinic op vrijdag 3 juli. Dit wordt gratis aangeboden van 17.00-18.00 op het grasveld bij KZ/thermo4u bij Topsportcentrum de Koog in Koog aan de Zaan. Aanmelden kan via info@kapercoaching.nl.