Nikita van der Vliet is een talentvolle handbalster uit de Zaanstreek. Ze speelt voor VOC Amsterdam. Hoe ziet haar leven er eigenlijk uit in de handbalwereld? Nikita doet verslag.

Week 39, 30 september. ”Vorige week was ik uitgenodigd door bondscoach Helle Thomsen om vanaf donderdag aan te sluiten bij de selectie van Nederland A/B. We hadden die week 2 wedstrijden tegen Japan op donderdag de 27e en vrijdag de 28e. De eerste wedstrijd speelde het volledige A team en wonnen met 38-26. De volgende dag mochten wij met de nieuwe speelsters die waren uitgenodigd onder andere ik maar ook een aantal die vast in het A team spelen de wedstrijd tegen Japan aan gaan. Ook die wonnen we met 28-17. Dit was een bijzondere ervaring voor mij en heel anders dan dat ik gewend ben maar super leuk om mee te maken en voor het eerst te mogen aansluiten bij zo’n grote groep. Ik had natuurlijk mijn eerste interland al wel gespeeld in de jeugd bij u17 en heb afgelopen zomer dan het WK gespeeld met u18. Maar dit was mijn eerste interland bij het grote oranje en die kan ik afstrepen van mijn lijstje. Na die paar dagen mocht ik weer naar huis en ging ik op zondagavond terug naar papendal. Daar train ik 2 keer per dag van maandag tot vrijdag, woon en slaap ik ook. Overdag ga ik naar school, tussen de trainingen door die ’s morgens en ’s middags plaats vinden. Op vrijdagavond kwam ik weer thuis in Zaandam, moest ik trainen bij mijn huidige club VOC AMSTERDAM en gingen wij ons voorbereiden op de wedstrijd tegen DSVD die op zaterdag 6 oktober gespeeld moest worden. Deze hebben we gewonnen met 41-22. Volgende week spelen we uit tegen SEW.”