“Mijn naam is Anna. Ik ben dertien jaar oud en mijn passie is skiën, ik ski bij Ski Racing Heemskerk en ga ongeveer 16 weken per jaar naar Oostenrijk om mijn sport te beoefenen. Als ik in Nederland ben train ik vijf keer per week op zowel ski technisch als fysiek gebied.

Afgelopen seizoen heb ik hele leuke en leerzame dingen gedaan. Ik ben naar internationale wedstrijden geweest in Richy en Vratna: Op beide wedstrijden heb ik deelgenomen aan het onderdeel slalom en reuzenslalom. Ook heb ik vorig jaar deelgenomen aan het NJK indoor en het NJK outdoor, bij beide kampioenschappen ben ik vierde geworden en was ik de snelste uit mijn geboortejaar, 2007. Op de Nationale ranglijst sta ik nu overall 1e op zowel reuzenslalom als slalom.

Helaas is het seizoen vervelend geëindigd door corona en ook dit seizoen heeft Corona de gehele planning overhoop gegooid. Ik heb in de zomervakantie en in de lockdown veel aan mijn conditie gewerkt en heb daarin grote stappen vooruit kunnen maken. 

Met de bijdrage van Topsport Zaanstreek kan ik in Nederland gebruikt maken van extra training op de rollerband in Heemskerk, hier kan ik extra aan mijn techniek werken en heb ik een nieuwe slalom helm kunnen aanschaffen. Ik hoop dit seizoen verder te groeien in mijn niveau zodat ik volgend seizoen optimaal kan presteren tijdens de wedstrijden.”