“Voor mij begon de coronatijd vrij dramatisch. In de tweede week dat het virus in Nederland was, werd ik namelijk ziek. Testen mocht ik destijds niet, omdat de plek waar ik destijds geweest was nog niet als corona-hotspot werd gezien. Gelukkig was ik vrij snel weer fit genoeg om te trainen. Ik was wel flink wat kilo’s kwijt aangezien ik niet lang daarvoor ook al een maagvliesontsteking had. Het zomerseizoen begon dus met een 3-0 achterstand. Ook het jaarlijkse trainingskamp naar Mallorca ging niet door. Daar leggen we de basis voor de daaropvolgende maanden.

Tijdens de eerste weken van de lockdown heb ik mijn krachttrainingen kunnen doen bij een vriend van me. Later heb ik hier zelf ook spullen voor gekocht en mijn schuur omgetoverd tot krachthonk. Daarnaast fietste ik ook nog wat op de weg en op de hometrainer. Meer opties had ik helaas niet.

In mei werden de maatregelen voor onze groep wat versoepeld. Daardoor kon ik met de Nederlandse U19/U23 selectie weer op de wielerbaan trainen. Helaas werd niet lang daarna ook aangekondigd dat er in 2020 geen EK en WK zouden plaatsvinden. Wel hadden we nog interne trainingswedstrijden samen met de topsportselectie. Ik vond dit heel mooi om te doen, maar het voelt toch anders dan echte wedstrijden.

Na de zomer kwam er dan toch goed bericht vanuit de UEC. Er zouden toch Europese kampioenschappen plaatsvinden. Ondanks het feit dat dit op een buitenbaan zou zijn, iets wat mij absoluut niet goed ligt, was ik gebrand om mij hiervoor te plaatsen. Er zouden 2 selectiewedstrijden plaatsvinden en in totaal 3 onderdelen. Wie er 2 of meer won, zou dus heengaan. Op de eerste dag vonden de onderdelen die mij het beste lagen plaats. Ik wist dus dat ik het hier moest laten zien. Na de eerste dag stond ik ook 2-0 voor, dus de plek bij de U19 sprint was voor mij.

Op dit EK had ik niet veel verwachtingen. De meeste renners kende ik niet. Ik had ook nog nooit op een dergelijk toernooi gereden. Toch had ik meer van het toernooi gehoopt. Dit komt waarschijnlijk omdat ik niet zo fit was als aan het begin van het seizoen. In Nederland won ik bijna alles wat ik kon winnen. Na het EK heb ik het een en ander omgegooid. Ik richt me nu weer op andere onderdelen, zodat ik er volgend jaar weer bij ben in de strijd voor de trui met gouden sterren.”

Foto by Stephan de Goede